Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

ΔΙΑΤΡΟΦΗ και ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

ΖΑΧΑΡΗ  και ΤΕΡΗΔΟΝΑ
Αμέσως (σε λίγα δευτερόλεπτα) μετά τη λήψη ζάχαρης, σε μορφή γλυκού η ποτού, αρχίζει το πάρτυ των μικροβίων.




Παράγονται οξέα (κατεβαίνει το pH του σάλιου κάτω από  5.5)  τα οποία  καταστρέφουν την Αδαμαντίνη (σμάλτο) και εν συνεχεία την Οδοντίνη.
Η παραγωγή οξέων συνεχίζεται τουλάχιστον για 20 λεπτά (στην ουσία παράγονται οξέα όσο χρόνο πέρα των 20 λεπτών, υπάρχει γλυκό σε επαφή με την επιφάνεια των δοντιών π.χ. σοκολάτα) και εφ' όσον δεν υπάρχει νέα πρόσληψη ζάχαρης( π.χ. καφές με ζάχαρη) , οπότε ξεκινά νέος κύκλος 20 λεπτών , παραγωγής οξέων. 

Επομένως έχουμε συνεχή καταστροφή, αν πίνουμε έναν  καφέ η άλο ποτό με ζάχαρη η έχουμε μία καραμέλα η τσίχλα με ζάχαρη  για ώρες ολόκληρες.
Τό τίμημα τής απόλαυσης της κατανάλωσης σοκολάτας η άλλων γλυκών , είναι η καταστροφή τών δοντιών . 
Καί βέβαια σ' αυτό δέν φταίει ο Οδοντίατρος. Αυτός είναι ο πυροσβέστης στήν φωτιά που ανάβεται τρώγοντας γλυκά και γενικώς καταναλώνοντας ζάχαρη.
Τούλαχιστον βουρτσίζοντας τα δόντια σας περιορίζεται κάπως τό πρόβλημα. 






 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ 
KAI  KISS & SMILE ΣΤΟ FACEBOOK  

Εάν έχετε απορίες, διευκρινήσεις η ερωτήσεις τις περιμένουμε με χαρά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.